Álmom India

8,990 Ft

Egy vallomás, egy életmű.
Nem útikönyv, nem tankönyv.
Egy fotós és egy szerzetes találkozása. Visszaemlékezés. 
Hangosan gondolkodik a két szerző.
Ez a könyv elmeséli egy nyugati fotóművész és egy nyugati hindu szerzetes rácsodálkozását a megmagyarázhatatlan világra. Két kultúra találkozása.

Cikkszám: 11 Kategóriák: ,

Juhász Balázs és Leveles Zoltán exkluzív fotóalbuma, az Álmom India egy magyar fotóművész képeit és egy magyar hindu szerzetes írásait mutatja be. Az Álmom India 2010-ben elnyerte a Szép Magyar Könyv díját a művészeti albumok között. 

“India az emberiség bölcsője,
az emberi beszéd szülőhelye,
a történelem anyja, 
a legendák nagyanyja
és a tradíciók dédanyja. 

Az emberiség történetének legértékesebb és a
legtöbb megoldást nyújtó kincsét őrzi India!”

(Mark Twain)

Az album megszületéséről így ír honlapján Juhász Balázs fotográfus: “2006 és 2010 között, négy éven keresztül visszajártam Indiába, ahol több ezer felvételt készítettem. Négy út anyagából született meg az Álmom India című fotóalbum több mint kétszáz képpel és barátom írásaival. Kísérőm és e könyv társszerzője, Swami Bhakti Abhay Harijan (Leveles Zoltán) hindu szerzetes, India rendszeres látogatója.”

 

Juhász Balázs fotográfus

“Hermann Hesse, Sziddhárta című könyve hozott Indiába. Húsz évesen meghatározó volt az életemre, húsz évvel később egy álom válhatott valóra saját könyvünkben. Az én Indiám elevenedik meg benne, ami csak egy fénye a valósáságnak. India tanít, formál, megedzi az embert. Nem kímél. Egyszerre gyönyörködtet és elborzaszt. A szélsőségek világa. Semmihez sem hasonlítható. Sokszor tettem fel a kérdést, miért megyek újra meg újra vissza. Magam sem tudom, de érzem, hogy ott van. Még ott van, amit kerestem! Egy szeletét elhozhattam. Köszönöm Indiának, hogy nem csak egy fantasztikus élményt, kalandot adott életemnek, hanem egy igaz barátot, akit azóta testvéremként és mentoromként tisztelhetek.”

Juhász Balázs 41 éves fotográfus, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. Pályafutása kiemelkedő állomása a 2005-ben magánkiadásban megjelent és már a második kiadását is megélt Paris flaneur című magyar–francia nyelvű, fekete-fehér fotóalbuma, ami számos méltatást kapott a hazai és külföldi médiákban. A könyvbemutatót Párizsban és Magyarországon több kiállítás is kísérte. Több éve visszajár Indiába, ahol több ezer felvételt készített. A közös utak anyagából készül az Álmom India című fotóalbum, Juhász Balázs fotográfiáival és Leveles Zoltán szövegeivel.

 

Leveles Zoltán író, tanító

“Minden Indiába érkezésem olyan, mintha álmodnék. Hogy meddig tarthat ez az álom, nem tudom. Bárcsak örök létemmé válna mindaz, amit ez az álom adott nekem! Álom, ahogyan Indiába keveredtem, s minden ott töltött pillanatom. Ajándéka mégis valós: rávezet az igazi emberré válás felé vezető ösvényére.”

Az India Klub Alapítvány ügyvivőjeként hitelesen képviseli az indiai kultúrát. Szakmai konferenciák, oktatási intézmények meghívott előadója, indiai fesztiválok szervezője. Korábbi publikációi: A varázslatos India c. könyv társszerzője, a 2006-ban megalakult India Hangja elektronikus hírlevél megálmodója és főszerkesztője, valamint a Bharata Kultúrtér alapítója.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Álmom India” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár