Az Arany Avatár

1,200 Ft

A Legfelsőbb legutoljára Csaitanja Maháprabhuként jelent meg Földünkön. Ő az isteni kegy megtestesülése, aki egész Indiát elárasztotta az istenszeretet árjával. Ezek az elbeszélések az Ő életének és tanításának mindeddig ismeretlen részleteit tárgyalják, páratlan lelki élményben részesítve a komoly olvasót.

Cikkszám: 18 Kategóriák: ,

Kelet-Indiában, Navadwíp város közelében a szent Gangesz folyó partján egy örökzöld, madarak dalától hangos liget közepén található egy hófehér, kilenckupolás kis templom. Itt élt tanítványaival Szvámi B. R. Srídhar (1895-1988) a híres szentéletű bölcs. Napjai lelki meditációban elmélyülve teltek, amit csak néha szakított meg, hogy meghitt tanítványai szűk körében feltárja a titkos lelki bölcseletet.

E könyv is ilyen beszélgetések eredménye, témája Csaitanja Maháprabhu, az Arany Avatár. Az avatár szó jelentése: “aki alászáll”. India ősi, szent könyvei, a Védák ezzel a szóval jelölik Isten inkarnációját. A hinduk szent könyve, a Bhagavad-gítá írja, hogy a Legfelsőbb időről időre alászáll, részint pedig, hogy újra megalapozza a vallás elveszett tiszta elveit, s végül, de nem utolsó sorban, hogy odaadó híveinek örömöt szerezzen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Az Arany Avatár” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár