Neti kancsó, orrmosó kancsó

5,990 Ft

A neti orrmosó kancsó Indiából származó ősi higiéniás eszköz, mely arcüreg öblítésre szolgál. A leghatékonyabb a réz orröblítő kancsó. Az ayurveda neti kancsó vagy neti kanna néven ismeri. A nyugati gyógyászat pedig orrmosó kanna néven alkalmazza, méghozzá komoly eredményekkel. Indiában az arcüreg tisztítás házilagos napiszintű rutingyakorlat, mely mindössze 1-2 percet vesz igénybe. A hatás pedig óriási.
Összefoglalhatjuk, hogy a neti orrmosó kancsó a leghatékonyabb orrmosás eszköze az ősi ayurveda erejével.
Indiai réz kézműves termék, nincs két egyforma darab. Az apróbb felületi egyenetlenségek a használatot nem befolyásolják.
Cikkszám: 7 Kategóriák: ,
A neti orrmosó kancsó Indiából származó ősi orrmosó eszköz. Az orröblítő kancsó rendszeres használatával számos betegség előzhető meg, illetve enyhíthetőek a tünetei. Neti kancsó vásárlás egyszerűen, indiai kézműves műhelyből. Élvezd a réz áldó hatását!
A neti kancsó az orrban lévő szennyeződések eltávolítására szolgál (por, váladék, szennyeződések), csökkenti a nyálkahártya irritációját, használatával elkerülhetjük a fertőzéseket. Allergia esetén csökkenti a kellemetlen tüneteket és segíti az orrnyálkahártya regenerálódását.
Használatával az orron át történő légzés könnyebbé válik. Gyerekeknél már egészen kis korban alkalmazható, a 2-3 éveseket már meg lehet tanítani a rendszeres öblítésre.

Az orrkancsó és a rézedények tisztítása

A rézedény tisztítása ecettel a legegyszerűbb. Tegyünk egy kis tálkába kb. fél deciliter 10 %-os ecetet és egy csapott kiskanál konyhasót.  Keverjük el a sót, hagyjuk az ecetben feloldódni, majd a folyadékkal alaposan törölgessük át a rézedényünket, nyelvkaparónkat, neti kancsónkat. Ezután alaposan öblítsük le tiszta vízzel.
  • Ha érzékeny a bőröd, használj gumikesztyűt!  Az oldat szembe ne kerüljön!
  • Ha túl makacs az oxidálódott réteg, akkor mechanikusan is megtisztíthatod a réz orrmosó kancsód. Erre legalkalmasabb a fém dörzsi. Ezzel alaposan összekarcolod, szinte megcsiszolod az oxidált felületet, ezért alaposan le kell mosni használat előtt.
  • A réz orrmosó kancsó tisztán tartása történhet citrommal is.  Vágj egy citromot negyedekre, nyomd egy kis konyhasóba és dörzsöld át vele az edény külsejét. Öblítsd le folyó vízzel, majd gyorsan puha ronggyal töröld szárazra.
  • Fogrémet is használhatunk. A lényege, hogy nyomj egy kis fogkrémet egy szivacsra, majd szárazon kezdd el suvickolni. Ha késznek érzed, öblítsd le.
  • Érdemes havonta egy éjszakára ecetes vízbe áztatni a réz orrmosó kancsót. Ezzel megelőzhetjük az oxidációt, ami az elszíneződést eredményezi.

Neti orröblítő kancsó használatának hatásai

A neti orröblítő kancsóval való arcüreg tisztítás házilagos alkalmazása a következő esetekben ajánlott:
• Gyakori fejfájás
• Emlékezőképesség javítására is használják
• Javítja a látást
• Szemfáradtság
• Arcüreg- és homloküreg-gyulladás megelőzésére
• Egyéb felsőlégúti megbetegedések (pl. Nátha, szénanátha)
• Allergia
• Nagyvárosi életmód esetén
Alkalmazása kerülendő: akut fülfájás, megfázás, homloküreg-gyulladás idején! Ilyenkor várjuk meg az akut tünetek enyhülését!

Orrmosás youtube csatornánkon: hogyan kell használni a neti kannát?

A neti orrmosó kancsó használata

1. Készítsünk 1%-os sóoldatot. Ehhez használjunk himalája sót, az egyéb konyhai sók használatát kerüljük! 1 g sót oldjunk fel 100 ml testhőmérsékletű vízben.
2. Töltsük meg a neti kannát az oldattal
3. A mosdókagyló felé hajolva illesszük a kancsó csőrét az egyik orrnyílásunkba és billentsük a fejünket oldalra.
4. Engedjük a vizet befolyni az orrunkba, a másik orrnyíláson pedig kifolyni.
5. Ismételjük meg a másik orrnyílással is.
6. Használjuk a neti orrmosó kancsót napi szinten, különösen a téli, influenzás időszakokban! Az emulziós oldattal történő orrmosás jelentősen hozzájárul az orrnyálkahártya regenerálódásához.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Neti kancsó, orrmosó kancsó” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
  0
  Kosár