Válaszok a bhakti-jógában

1,200 Ft

Olyan könyvecskét szeretnénk átnyújtani, amelyben röviden összefoglaltuk mindazt, ami fontos lehet a lelki tudakozódás megkezdésekor.

Cikkszám: 17 Kategóriák: ,

Óh, nektár szülöttei, figyeljetek reám! A nektár megízlelése végett születtetek, ne érjétek hát be kevesebbel. Ébredjetek! Keressétek, kutassátok a nektárt, az elégedettséget! Itt van, ami után kutatsz! Ne csüggedj! A Védák azt mondják, létezik az, amit keresel. Ami minden szív közös óhaja, az létezik, mondja a kinyilatkoztatás – s ott majd csillapul a szomjad. Természeténél fogva mindenki erre van hivatva, ezt a boldogságot érdemli. Hirdesd bátran a világnak: jöjjön mindenki! Ne félj hát semmitől! Ne csüggedj, a valódi életben ott vár rád a boldogság. Soha semmi mással nem leszel elégedett. Készülj hát, hogy a hosszú kutatás után végre elnyerd a rég óhajtott nektárt. Ne legyen semmi más dolgod, csak a Krisna utáni vágyakozás.
A Legfelsőbb legutoljára Csaitanja Maháprabhuként jelent meg Földünkön. Ő az isteni kegy megtestesülése, aki egész Indiát elárasztotta az istenszeretet árjával. Ezek az elbeszélések az Ő életének és tanításának mindeddig ismeretlen részleteit tárgyalják, páratlan lelki élményben részesítvén a komoly olvasót. “

Kelet-Indiában, Navadwíp város közelében a szent Gangesz folyó partján egy örökzöld, madarak dalától hangos liget közepén található egy hófehér, kilenckupolás kis templom. Itt élt tanítványaival Szvámi B. R. Srídhar (1895-1988) a híres szentéletű bölcs. Napjai lelki meditációban elmélyülve teltek, amit csak néha szakított meg, hogy meghitt tanítványai szűk körében feltárja a titkos lelki bölcseletet.

E könyv is ilyen beszélgetések eredménye, témája Csaitanja Maháprabhu, az Arany Avatár. Az avatár szó jelentése: “aki alászáll”. India ősi, szent könyvei, a Védák ezzel a szóval jelölik Isten inkarnációját. A hinduk szent könyve, a Bhagavad-gítá írja, hogy a Legfelsőbb időről időre alászáll, részint pedig, hogy újra megalapozza a vallás elveszett tiszta elveit, s végül, de nem utolsó sorban, hogy odaadó híveinek örömöt szerezzen.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Válaszok a bhakti-jógában” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár